SHARE

Нехай прийде Царство Твоє; [нехай буде воля Твоя — як на небі, так і на землі].

Лк. 11:2

Часто люди починають молитву з того, що відразу ж про щось просять Бога. Вони кажуть: “Боже, будь ласка, допоможи мені…” або “Боже, будь ласка, дай мені…”. Однак, коли Ісус навчав нас молитися, він показав нам, що перше, про що ми маємо просити, це не якесь особисте благо, а скоріше прохання про те, щоби Царство Боже прийшло й щоби була виконана Його воля.

Звісно, ми не можемо щиро просити про прихід Божого Царства і виконання Його волі, якщо не маємо точного розуміння того, що це таке. Ісус часто вчив і розповідав притчі про Царство Боже або Царство Небесне. Він учив, що Царство Боже подібне до дріжджів, які змішуються з тістом і змушують весь хліб “підходить”. (Лук. 13:21) Він учив, що Царство Боже настільки цінне, що варто продати все, щоб здобути його (Матвія 13:44). Він також учив, що нечестиві не увійдуть у Царство Небесне (Мф. 13:47-50).

Царство Боже — це правління Бога над усім, що Він створив. Часто ми не визнаємо правління Бога як Творця і великого Царя над усім творінням. Коли ми не визнаємо авторитет і силу Бога, ми не можемо жити за Його волею. Боже Царство приходить до нас, коли ми вірою підкоряємося Божій владі й обираємо жити за Божим законом, а не за своїм власним.

На жаль, багато людей живуть без віри в Бога і в Ісуса Христа. Вони живуть, не підкоряючись нікому, крім самих себе. Вони вибирають свою власну мораль, і їхнє життя йде проти волі Божої. У скрутну хвилину життя вони волають до Бога в молитві, а потім дивуються, чому Бог не відповідає. Пророк Ісая застерігає нас від молитов без віри і без найменшої ознаки підпорядкування Божому авторитету:

Коли простягатимете до Мене руки, Я відведу від вас Свої очі, і коли помножуватимете молитви, не вислухаю вас, бо ваші руки сповнені крові! Помийтеся, станьте чистими, відкиньте зло від ваших душ перед Моїми очима, зупиніться у вашому злі, навчіться чинити добро, шукайте суду, визвольте ображеного, учиніть суд сироті і з удовою поступіть справедливо!

Іс. 1:15-17

Наші серця і наше життя повинні узгоджуватися з нашими словами, коли ми молимося про прихід Божого Царства. Ми не просто повторюємо безглузді слова, ми підпорядковуємо своє життя авторитету Бога. Це смиренне підкорення виходить із серця, яке отримало Божу благодать і прощення через віру в Ісуса Христа. Прийняття Божого дару спасіння — це перший крок, який ми всі повинні зробити, щоб стати частиною Царства Божого і добровільно жити в підпорядкуванні Божому правлінню в нашому житті.

Молитися про прихід Божого Царства і виконання Його волі означає, що бажання мого серця відповідає з бажанням Божого серця. Я ставлю волю Божу вище за свою волю. Це дуже схоже на заяву, яку Ісус зробив в іншій молитві перед тим, як він пішов на хрест:

Отче, коли хочеш, зроби, щоб минула Мене чаша ця; однак не Моя хай буде воля, але Твоя!

Лк. 22:42

Промовляючи молитву Господню, ретельно думайте про Царство Боже, про Божу владу і Його правління у вашому житті. Будьте готові підпорядкувати себе вірою в смиренному послуху Богові.


SHARE
Previous articleКому ми молимося?
Next articleЯк молитися за сім’ю?
Рукоположений на пасторське служіння 2004 р. у церкві "Discovery" (Вашингтон, США). З 2007 р. живе і служить в Одесі, Україна. Закінчив програму "Бакалавр богослів'я" в Shasta Bible College, "Магістр богослов'я" в Northwest Baptist Seminary. Сім'я: Дружина — Крістіна та 5 дітей і одна онука. Любить писати, і часто пише статті англійською мовою на sukofamily.org.