SHARE

Блаженні миротворці, бо вони синами Божими названі будуть.

Мт. 5:9

Ми всі можемо погодитися з тим, що мир кращий за війну. Під час війни ми розуміємо життєво важливе значення миру. Проте Ісус не просто говорить тут про мир, Він говорить про миротворців. Справжній миротворець той, хто ризикує своєю безпекою і готовий пожертвувати своїм життям, щоб принести мир іншим.

На жаль, справжній мир можна зустріти вкрай рідко. Злі люди використовують насильство як інструмент для отримання бажаного. Ми можемо бачити це з першої книги Біблії. У 4 розділі Буття ми читаємо, як Каїн убив свого брата Авеля. Гнів Каїна був викликаний тим, що йому не вистачало миру з Богом. Поки людина не набуде істинного миру з Богом, неможливо буде стати миротворцем з іншими.

Слово “мир” на івриті звучить як “шалом”. Це потужне слово допомагає краще зрозуміти біблійну ідею миру.

שָׁלוֹם (шалом):

  • повнота, досконалість чи успіх;
  • особиста безпека, здоров’я;
  • добробут і процвітання;
  • дружба і хороші взаємостосунки;
  • стосунки з Богом;
  • припинення боротьби та війни;
  • спокій і вдоволення духу;

Шалом описує мирні відносини між двома людьми, двома народами або між людиною і Богом. Ніхто не може стати миротворцем, не набувши миру з Богом. Апостол Павло говорить нам, що всі ми колись були ворогами Богу:

Коли, ще бувши ворогами, ми примирилися з Богом смертю Його Сина, тим більше, примирившись, спасемося Його життям.

Рим. 5:10

На щастя, Ісус — найбільший миротворець! Завдяки Ісусу ми знайшли мир із Богом через Його добровільну, жертовну смерть на хресті.

Нині, в Ісусі Христі, ви, які колись були далекими, кров’ю Христа стали близькими. Адже Він — наш мир, Який зробив з двох одне, зруйнував Своїм тілом серединну перегородку — ворожнечу.

Еф. 2:13-14

Ісус — джерело істинного миру і примирення з Богом. Мир Ісуса унікальний, тому що він мешкає в серці назавжди. Мир, який дає нам Ісус, є основою для добрих стосунків із Богом. Ми більше не вороги Богу, а, скоріше, друзі. Мир Ісуса здобувається через просте покаяння в нашому особистому гріху і довірі Йому. Ми сподіваємося на Його здатність прощати наші гріхи. Коли людина робить цей крок віри, вона стає чадом Божим.

Тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, — тим, які вірять у Його Ім’я. Вони не народилися ні від крові, ні через тілесне бажання, ні через бажання чоловіка, але народилися від Бога.

Ів. 1:12-13

Дитя Боже — це той, хто перебуває в мирі з Богом, бо довірився Христу.

Дитя Боже — це той, хто має правильні стосунки з Богом завдяки Його прощенню.

Дитя Боже — це той, хто отримає вічний спадок від свого Небесного Отця.

Дитя Боже — це той, хто може примиритися з іншими, бо сам примирився з Богом.