SHARE

Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю.

Мт. 5:5

Злі люди захоплюють землю для себе, вторгаючись зі своїми арміями, вбиваючи мирних жителів і руйнуючи будинки. Таким чином суворі диктатори й деспотичні царі завойовують землі. Проте в цьому вірші Ісус говорить нам, що не могутні правителі отримають землю, а лагідні!

І знову Ісус змінює все! Замість того, щоб казати нам іти та завойовувати землю, Ісус просто каже нам бути лагідними. Лагідній людині не потрібні ні гроші, ні влада, ні армія, щоб отримати землю. Їй потрібен тільки багатий батько, який дасть їй спадщину.

Ісус посилається на Псалом 36:

Лагідні успадкують землю і будуть насолоджуватися великим миром.

Пс. 36:11

У цьому Псалмі цар Давид закликає нас не перейматися злими людьми, які руйнують і вбивають, щоб забрати собі землі, а бути лагідними й уповати на Бога. Бог врешті-решт знищить цих злих людей і винагородить лагідних і вірних.

Дехто може асоціювати лагідність зі слабкістю, але це не так. Лагідність притаманна людям із глибокою вірою в Бога. Лагідна людина — це та, що не примушує людей виконувати її волю, а скоріше довіряє Божій силі та воліє служити іншим, а не примушувати їх до покірності. Лагідність — це готовність жертвувати й страждати заради інших.

Біблія зображує Мойсея як могутнього лідера, який вивів із рабства цілий народ. Водночас Біблія говорить, що Мойсей був лагідний:

Мойсей, був дуже лагідний, — лагіднішій за всіх людей, які на землі.

Чис. 12:3

Так само апостол Павло виявляв лагідність, визнаючи свою обмеженість і вихваляючись своєю неміччю:

Він сказав мені: Досить тобі Моєї благодаті, адже Моя сила виявляється в немочі! Тому краще радо буду хвалитися своїми немочами, щоб оселилася в мені сила Христа.

2 Кор. 12:9

 Істинно лагідна людина покладається не на свою силу, а на силу Божу. Лагідна людина розуміє, що, попри її слабкості, Бог може могутньо діяти через неї.

То як же лагідні успадковують землю? По-справжньому лагідна людина усвідомлює свій гріх і вірить, що тільки Ісус може дати їй прощення і спасіння. Через віру в Ісуса Христа лагідній людині обіцяна нова земля в прийдешньому віці, не осквернена наслідками грішних людей.

Ми за Його обітницею чекаємо нових небес і нової землі, в яких проживає праведність.

2 Пет. 3:13

Хороша новина полягає в тому, що вам не потрібно ні багатство, ні армія, щоб жити на цій новій землі. Усе, що вам потрібно, це хороший і багатий Батько, від якого ви можете успадкувати землю. Як чудово буде жити вічно в країні, де немає загарбників, воєн і скорбот. Це можливо тільки через лагідність і віру в Ісуса Христа!