SHARE

Адже дві погані речі зробив Мій народ. Вони залишили Мене, джерело живої води, і видовбали собі стави з розщілинами, які не будуть здатні утримувати воду. 

Єр. 2:13

Я пам’ятаю свої пошуки щастя. До 24 років у моєму житті був жахливий період, коли я не знав Христа і не вірив Його Слову. Я шукав задоволення, але щоб я не пробував, моя душа залишалася порожньою. Тоді я подумав, що вся справа в дозі. Я почав пробувати її підвищувати в усьому, що наповнювало моє життя. Однак, результат був той самий. Цікаво, якщо кожна людина бажає бути щасливою і цей світ пропонує масу радощів, тоді чому так багато нещасних людей? Чому відсоток депресій невблаганно зростає? Можливо радість не там шукаємо? Тільки коли я увірував в Ісуса Христа, мою душу відвідав спокій. На моє здивування, цей спокій не закінчується ось вже 8 років. Я випив і продовжую пити з джерела “води живої”.

У світлі цих роздумів я написав листа до спраглого людського серця:

Ми віримо, що творіння може зробити нас щасливими, але на виході отримуємо наркоманів, які ніяк не можу наколотися, накуритися, “накидатися” і нанюхатися; алкоголіків, які не можуть напитися; серіаломанів, які не можуть надивитися; меломанів, які ніяк не можуть наслухатися; спортсменів, які ніяк не можуть набігатися; сексоманів, які ніяк не можуть отримати насолоду від одного чоловіка або дружини; ненажер, які ніяк не можуть наїстися; багатіїв, які ніяк не можуть заробити достатньо; кар’єристів, які ніяк не можуть заспокоїться на роботі; мандрівників, які ніяк не можуть зупинитися; ігроманів, які ніяк не можуть награтися; моделей в інстаграмі, які ніяк не можуть “намалюватися”; качків, які ніяк не можуть накачатися; ми віримо в те, що кохання — це почуття, а не вибір померти для себе заради іншого; ми віримо, що чуттєвий вибір — це те, що нам потрібно, хоча обманюємося ним кожен день; незадоволене сердце породжує мислення, в якому все і всі мають служити мені: батьки, чоловік, дружина, друзі, країна, церква, а я нікому нічого не винен; ми віримо, що в нас є права, але немає відповідальності; ми віримо, що секс — це добре, а діти заважають жити; ми віримо, що ми чимось володіємо, а не просто використовуємо; ми хочемо все й одразу, але за фактом отримуємо нічого й поступово.

І все це тому що:

Вони замінили Божу істину на неправду, поклонялися і служили творінню більше, ніж Творцеві, Який є благословенний навіки! Амінь!

Рим. 1:25

Якщо ми не маємо задоволеності у Христі, то нас більше нічого не задовольнить. Ми будемо думати, що нам багато чого треба. Хоча Христос казав:

Не від надміру багатства залежить життя людини!

Лук. 12:15

Я повністю згоден з апостолом Павлом і молюсь його словами:

Я, почувши про вашу віру в Господа Ісуса та про любов до всіх святих, не перестаю дякувати за вас, згадуючи [вас] у своїх молитвах, щоби Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа мудрості й відкриття для Його пізнання, просвітивши очі вашого серця, щоб ви знали, якою є надія Його покликання, яке багатство слави Його спадщини у святих, яка неосяжна велич Його сили в нас, котрі віримо в дію могутності Його сили, що Він її здійснив у Христі, воскресивши Його з мертвих і посадивши праворуч Себе на небесах, — вище від усякого начальства, влади, сили, панування і всякого імені, яким іменують не тільки в теперішньому віці, але й у майбутньому.

Еф. 1:15-21