SHARE

Я — Господь Бог, і немає більше Бога, за винятком Мене

Іс. 45:5

Унікальність Біблії виходить з унікальності Бога. Від усього творіння Бога відрізняє те, що Він — Творець. Він набагато величніший за все дійсне:

…як небо віддалене від землі, настільки далека Моя дорога від ваших доріг і ваші задуми — від Мого задуму.

Іс. 55:9

З цієї причини жодна релігійна книга, жодна філософська думка, жодне вчення про життя не може зрівнятися з Писанням.

1. Єдність.

Біблія дивовижним чином зберігає єдність від першої сторінки Буття до останньої сторінки Об’явлення. Одна справа, коли один автор пише серію книг. Єдність у цьому випадку не дивує. Однак зовсім інша справа, коли авторів 40! Ба більше, ситуація ускладнюється тим, що часова різниця між першим автором і останнім 1600 років! 

Візьміть 5 людей приблизно одного віку, які мешкають в одному будинку, однієї національності та культури, одного соціального й економічного становища, знають одне одного і дайте їм завдання написати абзац із 5 речень на спірну тему. Чи буде в них єдність? Думаю, питання риторичне. Тепер трохи фактів про Біблію: 

  • написана 40 авторами, більшість із яких не знали одне одного; 
  • писалася протягом 16 століть людьми різного соціального статусу (царі, пастухи, рибалки, митар, слуги, пророки), різної національності (більша частина Нового Завіту написана Лукою, який був язичником; всі інші автори Біблії були євреями); 
  • написана трьома континентами (Європа, Азія та Африка) і трьома мовами (стародавній іврит, давньогрецька та арамейська);

Як за таких умов зберегти єдність у написанні не п’яти речень, а 66 книжок, на більш ніж спірну тему? Відповідь одна — неможливо! Однак Біблія не має протиріч! Біблія — це диво, яке не могло з’явитися без втручання Бога!

2. Христос.

Ісус говорить йому: Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене.

Ів. 14:6

Багато людей хотіли стати богами, але тільки один Бог захотів стати людиною. Велич Христа просто неможливо було вигадати. Він не схожий на жодного релігійного лідера, описаних у священних книгах, бо вони були гріховними людьми, а Ісус — втіленим Богом!

Сяючий образ Христа за чистотою, любов’ю і праведністю, досконалістю перевершує все те, що може виникнути у світовій літературі. Звідки автори Євангелій взяли цей образ, якого ніде більше немає? Щоб створити таку Особистість, автори мають бути кращими, бо митець завжди більший за картину.

Рене Паш

3. Благодать.

нас, котрі були мертві через наші переступи, оживив разом із Христом, адже ви спасенні благодаттю.

Еф. 2:5

Якщо ви невіруюча людина, то, найімовірніше, ви дуже рідко стикалися з цим словом. «Благодать» часто має релігійний характер. Однак, читаючи Коран (священна книга мусульман) або Бхагавад гіту (священна книга індуїстів) чи будь-яку іншу релігійну літературу, «благодаті» ви там майже не зустрінете. Що ж таке «благодать»? Найпростіше визначення — це незаслужена милість. У будь-якій релігії необхідно щось робити, щоб здобути прихильність божества або досягти якогось просвітлення. Однак тільки Біблія говорить про шлях спасіння від гріхів по благодаті! 

Коли весь світ кричить — роби, заслужи! Біблія каже — зроблено, прийми! Христос помер за наші гріхи на хресті. Він був покараний замість нас, а взамін дає нам Свою праведність у дар! Смерть Праведника була платою, щоб виправдати грішників. Де ви таке знайдете?


LEAVE A REPLY