SHARE

Біблія ─ це більше, ніж просто книжка; це позачасовий і священний текст, який довів свою ефективність та істинність протягом тисяч років у житті мільйонів людей. Часто ми не читаємо і не вивчаємо Біблію, тому що не бачимо в ній справжньої цінності. Нижче наведено кілька з багатьох причин, чому вивчення Біблії є життєво важливим для вас і для мене.

Воно виходить від крайнеба і добігає крайнеба, і ніхто не сховається від його теплоти. Господній закон бездоганний, — він навертає душі. Господнє свідчення вірне, — воно робить мудрими дітей.

Пс. 18:7, 8

1. Читайте Біблію, тому що вона походить від Самого Бога. (2 Тим. 3:16-17)

Текст Біблії є унікальним серед усіх інших книг. Павло каже, що це буквально: «Бог дихнув». Це означає, що Біблія походить від самого Бога, тому вона дає нам потужні й ефективні істини для нашого життя, а також цінне розуміння Божої волі та Його намірів.

2. Читайте Біблію, тому що вона правдива. (Ів. 17:1)

У світі, наповненому різними віруваннями та поглядами, Біблія служить надійним джерелом незмінної істини. Це забезпечує міцну основу для розуміння фундаментальних принципів життя, віри та вічності.

3. Читайте Біблію, оскільки вона має вічне значення. (1 Пет. 1:23-25)

Біблія не просто дає нам корисну мудрість для кращого життя. Біблія обговорює теми вічного значення, як-от: спасіння, спокута і потойбічне життя. Вона пропонує позачасовий погляд на стан людини й нашу кінцеву долю.

4. Читайте Біблію, тому що вона може дати вам життя. (Мф. 4:4)

Ісус часто підкреслював життєдайну силу Божого Слова. Його вчення відкривають правду про те, як ми можемо знайти прощення, спасіння і вічне життя.

5. Читайте Біблію, щоб не робити помилок у житті. (Пс. 118:9-11)

Негативний вплив сучасного суспільства сьогодні надзвичайно великий. Однак Біблія містить потужні істини, які протистоять впливу суспільства. Біблія містить практичну мудрість і моральні вказівки, які можуть допомогти вам орієнтуватися в труднощах життя і вберегти вас від руйнівного вибору.

6. Читайте Біблію, щоб підготуватися служити іншим. (2 Тим. 3:17)

Біблія дає вам знання та цінності, необхідні для служіння та позитивного впливу на життя інших. Тут також наведені численні приклади людей, які служили Богові та іншим людям. Вона заохочує до безкорисливих актів співчуття, доброти та любові.

7. Читайте Біблію, щоб стати мудрішими. (Пс. 18:8)

Біблія — це скарбниця мудрості. Її вчення передає цінне розуміння людської природи, стосунків, прагнення до мудрості та розуміння.

8. Читайте Біблію, щоб мати радість у своєму житті. (Пс. 18:9)

Біблія містить послання надії, радості та миру. Його слова можуть підняти ваш дух і принести відчуття задоволення навіть у складні часи.

9. Читайте Біблію, щоб отримати Боже благословення. (Лк. 11:28)

Вивчаючи Біблію, ви відкриваєте благословення і милість Бога. Це шлях до духовного зростання і тісніших стосунків із Ним.

10. Читайте Біблію, щоб зміцнити свою віру. (Рим. 10:17)

Віра є наріжним каменем духовності, а Біблія є основою, на якій можна будувати й зміцнювати вашу віру. Регулярне занурення в її вчення може поглибити віру та розуміння Писання.

Підсумовуючи, Біблія — це глибокий і багатогранний текст, що пропонує мудрість, істину та духовну поживу. Читання та вивчення її може збагатити ваше життя, керувати вашими рішеннями та поглибити ваші стосунки з Богом. Це позачасове джерело натхнення і керівництва для тих, хто шукає Істину.


SHARE
Previous articleУнікальність Біблії
Next articleПересопницьке Євангеліє
Рукоположений на пасторське служіння 2004 р. у церкві "Discovery" (Вашингтон, США). З 2007 р. живе і служить в Одесі, Україна. Закінчив програму "Бакалавр богослів'я" в Shasta Bible College, "Магістр богослов'я" в Northwest Baptist Seminary. Сім'я: Дружина — Крістіна та 5 дітей і одна онука. Любить писати, і часто пише статті англійською мовою на sukofamily.org.

LEAVE A REPLY