SHARE

Нещодавно я зустрів ізраїльського гея-мусульманіна. Це може здатися дивним поєднанням для вас і, здається, це остання людина, яка хотіла б слухати Євангеліє. Однак я навчився ніколи не недооцінювати силу Євангелії і роботи Святого Духа.

Дозвольте мені повернутися і розповісти вам, як я зустрів свого друга. Я називатиму його «Ясим», хоча це не його справжнє ім’я.

Цієї осені я вирішив піти до спортзалу поряд з моїм офісом. Моя ідея полягала в тому, що я міг би тренуватись кілька разів на тиждень перед роботою. Чесно кажучи, іноді я відчував себе винним через те, що ходив у спортзал, але я знав, що важливо зберегти здоров’я, якщо я хочу залишатися у служінні на довгі роки.

Незабаром після того, як я прийшов до свого маленького спортзалу у підвалі старої будівлі в центрі Одеси, я зустрів «Ясіма». Він розповів мені про свої плани подорожувати світом та побувати в різних країнах. Я уважно слухав.

Після кількох коротких зустрічей у спортзалі я дізнався, що він мусульманин з Ізраїлю. Він розповів мені, який прекрасний Віфлеєм і як духовно він почувається, коли йде туди. Я також дізнався, що він був практикуючим гомосексуалістом, незважаючи на його мусульманське походження.

Нещодавно після тренування я був у роздягальні, коли зайшов туди Ясим.

“Як справи?” Я запитав.

“Ну, якщо чесно, все дуже погано!”, – відповів Ясим.

Моє просте питання привело до довгого пояснення всього, що відбувалося у житті Ясима. Він розповів про свої проблеми зі школою, кар’єрою, батьками та багато іншого. Зрештою він дійшов висновку.

«Я думаю, що я проклятий Богом».

«Так, ти проклятий». Я відповів.

Він приголомшено глянув на мене, не очікуючи, що я погоджуюсь з його висновком. Я продовжив ставити йому запитання:

«Ви живете за Кораном?»

“Ні.” Він відповів, не розуміючи, чому я питаю його про це.

Я пояснив: «Розумієш, що ніхто з нас не може насправді дотримуватися закону Бога, і це робить нас усіх проклятими Богом… була лише одна людина, яка прожила досконале життя, і це був Ісус».

“Але я не Ісус, я не можу жити, як він”, – відповів Ясим.

Я продовжував пояснювати, як жертва Ісуса знімає з нас прокляття гріха. Ясим був здивований, він не чув про це раніше. Він уважно вислухав, поставив ще кілька запитань, ми поговорили хвилин 20. Коли ми закінчили, він сказав мені.

«Дякую, це справді допомогло».

Я не думаю, що Ясим уже повірив у Ісуса, але я вірю, що Святий Дух діє у його житті. Я також впевнений, що я матиму більше можливостей поговорити з Ясимом.

Моє спілкування з Ясимом нагадало мені, що часто те, що ми вважаємо найбільшими перешкодами на шляху до Євангелія, такі як гомосексуальність та іслам, насправді є не більш ніж димовою завісою. Я не порушував питання про гомосексуалізм з Ясимом, тому що, чесно кажучи, в цьому не було потреби. Ясим сам відчув тяжкість свого гріха, навіть якщо я не замислювався про питання, яке ми палко обговорюваємо.

Також я не сперечався з ним про іслам. На даний момент у цьому не було сенсу. Його найбільшою потребою було зрозуміти прокляття гріха та благословення Ісуса Христа, тому я дав йому саме це. Не більше, не менше.

Коли комусь боляче і він відкритий, щоб почути істину Євангелія, нам часто не треба вказувати на ці делікатні питання у його житті. Святий Дух може набагато краще засуджувати людей у ​​їхніх гріхах, ніж ми. Скоріше, нам потрібно вказати їм на істини Писання. Обіцяння прощення, благодаті та нового життя лише в Ісусі Христі! З питаннями, пов’язаними з їхніми конкретними гріхами, можна буде дати раду пізніше.

Пам’ятайте, коли Ісус побачив Закхея (Лука 19:5) він не сказав: «Закхей! зійди швидше і поверни гроші, які ти вкрав». Натомість він сказав: «…бо сьогодні треба Мені бути в тебе в домі». Нехай навчимося бути в будинках гомосексуалістів і мусульман заради Євангелія!